GAP Junior Account for kids
GAP Junior Account for kids

Bila sebut saja tentang kelahiran anak, berbagai persediaan yang perlu kita fikirkan sama ada dari segi duniawi dan ukhrawi. Antara persediaan yang paling penting ialah memupuk anak-anak menabung atau menyimpan daripada kecil.

baby

Jika kita fikirkan sejenak, kita mampu membayar bil astro, handphone, yang rata-ratanya dalam lingkungan RM100 tetapi untuk menyediakan tabungan untuk anak-anak walaupun RM100 sebulan kita berfikir banyak kali.

Untuk pengetahuan rakan-rakan, kini anak-anak juga boleh mempunyai “akaun emas” mereka sendiri iaitu melalui GAP- Program Pengumpulan Emas oleh Public Gold.

Syarat yang sama cuma perbezaannya ialah ibu atau bapa sebagai pemegang amanah untuk anak yang berumur kurang daripada 18 tahun.

Cara membuka Akaun GAP untuk anak anda ialah

Whatsapp kepada Hafizul Hakim 019-8884452 maklumat berikut:
 1. Nama penuh anak
 2. No mykid
 3. Nama Ibu atau bapa sebagai pemegang amanah
 4. Jumlah belian emas yang hendak dilakukan (minimum 1 gram), bank in terus ke akaun 557139238048 Public Gold Marketing Sdn Bhd, bukti bayaran whatsapp kepada Hafizul Hakim 019-8884452 dan email kepada katrina@publicgold.com.my
10847845_10153699819424572_1312143612840242454_n

Kelebihan menggunakan kaedah GAP untuk anda dan anak-anak

 • Dengan menggunakan kaedah GAP ini, kita akan lebih mudah menukarkan wang tunai ke dalam bentuk aset walaupun dengan bajet yang kecil untuk diri sendiri dan anak-anak seawal usia (asalkan dah ada Mykid).
 • Selain daripada tu kita tak stress sebab ianya berbentuk tabungan bukan ansuran atau hutang yang perlu dijelaskan mengikut masa dan tarikh yang ditetapkan. Anda mampu, Anda Tambah belian.
 • Bagi mereka yang takut risiko emas hilang akibat pecah rumah dan kecurian, ini adalah salah satu alternatif terbaik sebab kita tak perlu menyimpan emas didalam rumah, tetapi Public Gold dah sediakan khidmat simpanan setiap kali kita tambah belian emas secara PERCUMA saja
 • Dapat menjaga amanah wang tunai simpanan anak-anak ataupun yang disedekahkan kepada anak-anak, kadangkala bila ianya disimpan begitu sahaja dikhuatiri kita rolling untuk perbelanjaan lain.
 • belian kita terus ditukarkan kepada nilai gram emas, jadi tidak ada sebarang impak terhadap gram emas jika berlaku naik turun harga emas, hanya ketika kita jual kembali emas yang terkumpul maka akan ditolak dengan harga pasaran.

Anggaplah anda beli 1 gram, kemudian Public Gold simpan 1 gram emas fizikal yang anda beli.

Ada duit, Beli lagi 1 gram, public gold tolong simpan lagi , jumlah dah jadi 2 gram.

Jadi harga emas naik atau turun anda tetap ada 2 gram emas yang dah dibeli.

Anda boleh withdraw emas GAP akaun dalam bentuk fizikal dalam berat yang berikut:

 • 1 gram
 • 5 gram
 • 10 gram
 • 20 gram
 • 50 gram
 • 100 gram
 • 250 gram
Dibawah adalah contoh pembelian GAP Account junior untuk anak lelaki saya. gap
gj1
Acknowledgement payment received & resit pembelian GAP 1 gram dihantar oleh Public Gold
gj2
Rekod pembelian ini di simpan sebagai reference.
   Question & Answer
 1. Boleh tak parent withdraw emas fizikal Junior Account ini? Ya boleh, nama ibu atau bapa yang register pembelian ini dibenarkan withdraw on behalf anak.