public-gold-logo-maroon
Nak tahu cara dapat untung maksima kalau nak jual emas?
Home » Tips Simpanan Emas  »  Tips Pelaburan Emas  »  Nak tahu cara dapat untung maksima kalau nak jual emas?
Nak tahu cara dapat untung maksima kalau nak jual emas?

Tempat terbaik jual emas ialah tempat di mana kita beli. Kalau beli emas Poh Kong, jual balik kepada Poh Kong, jangan jual pada Habib Jewel. Poh Kong akan beli balik pada harga tinggi emas keluarannya dengan syarat, kita masih simpan RESIT ASAL dan emas tu masih dalam kondisi yang baik. Emas lain pun macam tu. Kalau beli emas Habib Jewel, jual balik kepada Habib jewel untuk dapat harga terbaik, tapi syaratnya pastikan RESIT masih ada untuk dapat harga terbaik.

Kelebihan Public Gold, Public Gold jamin beli balik emas tu dengan HARGA MAHAL sebagai mana harga PG BUY yang dipaparkan di web www.publicgold.com.my TANPA perlu berikan RESIT.

cropped-hands-of-gold.jpg

Bagi emas Public Gold yang berseal, kalau seal tu terbuka, atau rosak, SPREAD yang dikenakan hanyalah 10% (berbanding spread asal 8%). Majoriti syarikat lain akan kenakan 25%. Bagi saya, simpan emas Public Gold lebih peace of mind. Tak perlu risau resit, sijil bahkan tak perlu risau emas tu terbuka seal, calar, kemek atau bengkok sebab kita masih boleh jual pada harga tinggi (i.e. spread rendah). Janji berat asal masih maintain. Wallahu a'lam. ‪#‎spreademas‬ ‪#‎susutnilaiemas‬ ‪#‎tipspelaburanemas‬ ‪#‎tipsjualemas‬‪#‎emaspublicgold‬ Kredit: Ustaz Zulkifli