10 Kelebihan menyimpan Emas menerusi GAP Account!

Download link PDF: Apa itu GAP
Apa itu GAP?

Singkatan untuk Gold Accumulation Program. Tak semua mampu beli secara lamsam 20 gram atau 50 gram emas.

tapi dengan adanya akaun GAP, anda boleh membeli emas berdasarkan harga semasa serendah 1 gram ataupun cuma serendah RM100.

Ikuti penerangan tentang GAP di slide yang saya sediakan berkenaan 10 Kelebihan Menyimpan Emas dengan GAP Account Public Gold.  Untuk pertanyaan lanjut anda boleh inbox melalui facebook Hafizul Hakim.

Hafizul Hakim
Master Dealer Public Gold
HP: 019-8884452 Whatsapp (24 jam available)

Slide1
Ready, Go!

Slide2
Gold Accumulation Program atau singkatannya GAP. Seratus peratus di sokong oleh emas fizikal, kita boleh withdraw dari akaun dalam bentuk emas fizikal sama ada Dinar Emas atau Jongkong Emas di seluruh cawangan Public Gold di Malaysia. (Ada 18 cawangan).

Slide3
Konsepnya mudah iaitu kita membeli emas sedikit demi sedikit misalnya 1 gram setiap bulan. Jika kita konsisten menyimpan dalam tempoh setahun maksudnya sudah ada 12 gram dalam akaun emas kita. Di sini anda ada option/pilihan sama ada untuk meneruskan simpanan atau mengeluarkan emas fizikal dalam bentuk 10 gram sebagai contoh atau beberapa keeping 1 Dinar Emas (4.25 gram)

Slide4
Jika sebelum ini bila disebut tentang simpanan emas, kita sudah memikirkan ribuan ringgit diperlukan. Tapi anda pasti teruja jika saya katakana dengan RM100 pun anda sudah boleh mula menyimpan emas dengan Public Gold. Berapa gram yang anda peroleh dengan RM100? Ini bergantung dengan harga semasa emas dunia. Sebagai contoh saya berikan harga untuk tarikh 18/5/2016 iaitu:

Slide5
Anda beli emas, dapat emas. Pengeluaran minima untuk emas fizikal dengan akaun emas Public Gold adalah goldbar seberat 1 gram. Tapi perlu saya jelaskan di sini bahawa emas fizikal 1 gram tujuannya lebih kepada hadiah ataupun koleksi peribadi.

Slide6
Anda boleh tambah simpanan emas dalam akaun pada bila-bila masa sahaja. Kalau anda nak skip pembelian emas pun boleh. Biasanya saya akan ajar pelanggan emas saya untuk letak sasaran tertentu dalam setahun. Berapa gram emas nak simpan dalam setahun. Matlamat biar jelas!

Slide7
Katakan anda sudah ada 20 gram dalam akaun GAP, anda boleh withdraw sama ada dalam bentuk Dinar ataupun gold bar. Asalkan amaun gram dalam akaun mencukupi dan ada balance 1 gram untuk pastikan akaun kekal aktif. Jangan pula dalam akaun ada 20 gram tapi anda nak withdraw emas 50 gram! Haha..

Slide8
Simpanan emas adalah percuma selagi emas dalam akaun GAP Public Gold! Selesai masalah anda nak fikir mana nak simpan emas dan jimat cost menyimpan.

Slide9
Katakan anda nak withdraw dalam bentuk fizikal, anda hanya perlu tinggalkan 1 gram dalam akaun GAP untuk kekal aktif. Boleh tak keluarkan semua Encik Hafizul? Boleh tiada masalah, tapi katakan anda nak buka semula akaun GAP, dikenakan bayaran tambahan sebanyak RM50.

Slide10
Tahukah anda bahawa kos pendidikan anak-anak selepas SPM sehingga ke peringkat Ijazah Sarjana Muda adalah sebanyak 204 gram emas? Anda juga boleh membuka akaun GAP untuk anak-anak anda seawal usia 7 hari. Hanya sertakan Mykid, email adrress dan salinan IC anda kepada saya di 019-8884452 (Whatsapp).

Slide11
Urusniaga 24 jam sehari, 365 hari!

Slide12
Jom buat tindakan sekarang! Untuk pengetahuan lebih lanjut sila layari Facebook Page: Public Gold Sarawak atau anda login ke website saya di www.publicgoldsarawak.com. Untuk mendapat maklum balas lebih cepat dan kefahaman lebih mudah anda direct whatsapp saya di talian 019-8884452.

Slide13
Jom bertindak sekarang! Simpan emas sekarang untuk kegunaan pada masa hadapan!

Leave a Reply

Back To Top
%d bloggers like this: