public-gold-logo-maroon
Anda nak tahu cara tukar duit raya anak-anak ke dalam bentuk simpanan akaun emas Public Gold?
Home » Gold Accumulation Program (GAP)  »  Anda nak tahu cara tukar duit raya anak-anak ke dalam bentuk simpanan akaun emas Public Gold?
Anda nak tahu cara tukar duit raya anak-anak ke dalam bentuk simpanan akaun emas Public Gold?
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Alhamdulillah hari ni dah masuk ke Syawal ke-5 dan syukur ke hadrat Illahi kerana telah diberikan kesempatan untuk beraya di tahun ini. Baik, kita straight to the point - ketika dikunjungi rakan-rakan malah ketika saya menziarahi rumah rakan dan keluarga mereka bertanya tentang simpanan akaun GAP Public Gold. Satu topik yang menarik untuk dikongsikan.

Hafizul, boleh tak saya buka akaun GAP untuk anak-anak saya guna duit raya?

Umum tahu betapa ketika ini krisis ekonomi dunia berlaku dikala kita menyambut ketibaan Hari Raya. Banyak aktiviti berlaku dalam sektor kewangan dunia termasuklah kesan daripada BREXIT pada 2 minggu yang lepas. Harga emas melonjak tinggi kesan daripada sentimen pelabur mencairkan dollar pound dan beralih kepada Yen Jepun dan juga emas. Sekaligus menyebabkan harga emas melonjak pada paras tertinggi sejak tahun 2011.

Pada Syawal ke-3 harga emas mencecah RM192 segram, satu angka yang begitu mengejutkan. Melalui tabung GAP ini anda boleh jadikan ianya sebagai tabung pendidikan anak-anak untuk jangka masa panjang. Sekadar perkongsian, ramai ibubapa menyimpan 1 gram sebulan dan RM100 setiap bulan ke dalam akaun GAP anak-anak mereka.

Baik, cara untuk membuka akaun GAP anak-anak sangatlah mudah. Apa yang diperlukan cuma:

Transfer amount pembelian anda ke akaun Public Gold (minima RM100), snapshot payment sebagai bukti pembelian.

  1. Nama Penuh Anak & IC
  2. Nama Penuh & IC Penjaga
  3. Email Address
  4. No Telefon
  5. Sertakan payment proof
No Akaun Public Gold:
  • Public Gold Marketing (Maybank) - 5571-3923-8048
  • Public Gold Marketing (Public Bank) - 3167-52-0833
Hantar lima maklumat di atas ke whatsapp saya di 019-8884452 (Hafizul Hakim). Public Gold akan menghantar login ID melalui email dalam tempoh 24 jam bekerja untuk anda access rekod pembelian serta pengeluaran emas anda nanti. Nota Penting:
  • Satu peringatan, jika anda hendak membuka akaun GAP kepada 2 orang anak sila pastikan transaksi pembelian emas adalah berasingan. 
  • Anda boleh withdraw emas fizikal dari akaun GAP ini. Pastikan ada baki minima 1 gram untuk pastikan status akaun GAP kekal aktif.