#TabungPercutianEmas: Manfaat Emas untuk kaki melancong!
#TabungPercutianEmas: Manfaat Emas untuk kaki melancong!
#TabungPercutianEmas
  • Hampir semua orang ada impian melancong sama ada as solo traveller atau bersama keluarga. Tapi yang menyebabkan impian mereka sedikit terbantut adalah BAJET.
  • Jika anda seorang yang teliti dlm membuat perancangan iternary, kosnya tidaklah begitu besar. (kalau kami, memang saya akan suruh isteri yang propose aktiviti within bajet ditetapkan.. Nanti saya cuma perhaluskan sahaja, biasanya Approved)
  • Salah satu kaedah yang saya gunakan satu masa dahulu adalah menyediakan seketul emas seberat 20 gram khusus sebagai tabung pelancongan. ** Ar-Rahnu memberikan tunai 70% daripada nilai semasa emas. Kalau emas 20 gram anda akan dapat tunai sekitar RM2,000.
  • Emas ini saya pajak ke Ar-Rahnu untuk mendapatkan TUNAI bagi melangsaikan bayaran asas melancong tiket penerbangan, kos penginapan & dll.
alt
Emas 10 gram LBMA Public Gold. Pada tahun 2010 harganya cuma RM1,000. Hari ini pada tahun 2016 harganya mencecah RM1,800.00

[Tips Mendapatkan Pelancongan Bersesuaian Bajet]:

  1. Subscribe notification alert Air Asia serta syarikat penerbangan lain atau buat pembelian tiket melalui BIG POINT. Tips: Beli di FB Page: Jualan Harga Gila Air Asia milik Tuan Dzul.
  2. Membuat tempahan penginapan menggunakan perkhidmatan Airbnb (jangan pakai hotel - mahal)
  3. Study ground pakej sendiri - dapatkan iternary melalui Group Backpackers Buddies Malaysia (BBM) & layari blog travellers.
alt
Hong Kong Disneyland, 2016

[Faedah Guna Emas?]

+ Anda mempunyai tempoh yang panjang untuk menebus semula emas dari Ar-Rahnu eg 12 bulan. Jumlah perlu dibayar adalah jumlah pinjaman dan kos upah simpan. Lagi awal settle lagi bagus. . + Yang bestnya adalah, apabila kita dapat menebus semula emas dari Ar-Rahnu maksudnya kita dapat semula emas yang mana nilainya sudah tentu semakin meningkat dari tahun ke tahun. Next year dah boleh plan lagi nak pi mana.. Hang nak pi mana, lantak hang... . + Instead of berjaya membayar hutang kad kredit, yang mana kita cuma berjaya melangsaikan hutang. Itu sahaja.. Psstt: Boleh pergi umrah arrange sendiri.. Ada direct flight Air Asia ke Jeddah.. 😉 . Semoga bermanfaat, diizinkan share di wall anda! Nak beli emas fizikal Public Gold atau tahu lebih lanjut, boleh PM/Whatsapp saya di 019-8884452. Saya bantu anda insya Allah!~

Hopefully Tan Sri Tony Fernandes ada comment something here. hehe

alt
Di Victoria Market, Melbourne