public-gold-logo-maroon
Selepas 7 hari Alisa dilahirkan, Khuzairi buka akaun emas GAP untuknya
Home » Gold Accumulation Program (GAP)  »  Selepas 7 hari Alisa dilahirkan, Khuzairi buka akaun emas GAP untuknya
Selepas 7 hari Alisa dilahirkan, Khuzairi buka akaun emas GAP untuknya
Selepas 7 hari Mia Adriana melahirkan Alisa, Khuzairi pun membuka akaun emas (Gold Accumulation Program) singkatan GAP bagi tujuan tabung pendidikan Alisa. Baik, cara untuk membuka akaun GAP sangatlah mudah. Antara maklumat yang diperlukan oleh Khuzairy untuk buka akaun emas GAP Alisa:
Buat pembayaran ke akaun Public Gold (1 gram), snapshot payment sebagai bukti pembelian.
  1. Nama Penuh & no IC Alisa
  2. Nama Penuh & IC Khuzairi
  3. Email Address Alisa
  4. No Telefon
  5. Sertakan payment proof
  6. No Akaun GAP Public Gold:
    • Public Gold Marketing (Maybank) – 5571-3923-8048
    • Public Gold Marketing (Public Bank) – 3167-52-0833
Khuzairy hanya membuat pembayaran secara online ke akaun Public Gold, menghantar maklumat diperlukan kepada Hafizul Hakim (Master Dealer Public Gold) seperti dibawah:
Maklumat ini dihantar melalui whatsapp 019-8884452 (Hafizul Hakim)
Dalam tempoh 24 jam Public Gold akan menghantar melalui e-mail maklumat PG ID Alisa, jika kita lihat gambar dibawah PG ID Alisa adalah PG00099000.
PG ID untuk Alisa adalah PG00099000
Selepas memperolehi PG ID Alisa, Khuzairi boleh top up penambahan emas ke dalam akaun pada bila-bila masa sahaja menerusi aplikasi Public Gold. Hanya dihujung jari!
Download aplikasi Public Gold ke smartphone anda. Taip Public Gold di App Store atau Google Play.
Sebagai ayah yang bertanggungjawab, Khuzairi berazam simpan 1 gram emas setiap bulan ke dlm akaun GAP Alisa sehinggalah Alisa berusia 18 tahun. Maka jumlah emas yang Alisa miliki nanti berjumlah 12 gram x 18 tahun = 216 gram. Cukup untuk menampung keperluan pembelajaran Alisa di alam pengajian tinggi nanti. Walaupun setinggi mana kos pengajian tinggi dikemudian hari, pasti cukup untuk Alisa kerana emas adalah kalis inflasi. Sebarang pertanyaan lanjut anda boleh hubungi saya di 019-8884452. #7harimencintaimu