Year: 2017

Pengalaman bercuti 2 hari 1 malam di Lexis Hibiscus, Port Dickson

Masa mula-mula Lexis Hibiscus dibuka dulu, memang teringin sangat nak stay disini. Apabila tengok harga bilik satu malam wow, kena bayar Rm1,000 jugak ni. Tapi takde hal, impian itu kan percuma. Tiap kali flight nak landing ke KLiA aku akan cakap, satu hari nanti aku nak stay sini. Tidur semalam pun jadi laaa.. (Lexis ni laluan kapal […]

Pencapaian bersama Public Gold

Ia menjadi titik tolak untuk saya membantu orang ramai memulakan pelaburan emas cara tepat, selamat dan menguntungkan (insyaAllah). Alhamdulillah, dalam tak sedar, 2011 saya diiktiraf antara top dealer Public Gold di Malaysia dengan jualan peribadi melebihi RM3 juta setahun. Top dealer Public Gold 2010/2011 Top dealer Public Gold 2011/2012 Top dealer Public Gold 2012/2013 Top […]

Co-Founder Bitcoin.com jual kesemua bitcoin miliknya! Ini sebabnya..

Pengasas bersama salah satu laman Bitcoin terbesar di dunia Bitcoin.com telah menjual kesemua Bitcoin yang dimilikinya dan membuat kenyataan bahawa matawang kripto ini secara digitalnya ‘tidak berguna’. Emil Oldenburg adalah chief technology officer (CTO) untuk Bitcoin.com menambah bahawa pelaburan dalam matawang kripto ini adalah pelaburan paling berisiko yang anda boleh lakukan. Ramai ketika ini yang gelap mata […]

5 Keistimewaan Wealthcard Public Gold

5 Keistimewaan Wealthcard Public Gold Akhirnya, yang ditunggu-tunggu telah pun datang. Pembelian Public Gold Wealthcard goldbar seberat 0.5 gram, datang sekali dengan pakej diskaun yang sangat menarik. Hari ni saya telah dihubungi Public Gold Cawangan Kuching untuk collect discount voucher pembelian emas dan perak fizikal bernilai RM300! Kupon ini hanya valid untuk pembelian emas dan […]

Cara Daftar Akaun Tabung Haji Di Maybank2u

Sebelum kita nak gunakan fungsi transfer duit Maybank2u ke akaun Tabung Haji secara online, kita perlulah daftar akaun tabung haji di Maybank2u. Cara nak daftar, anda perlu pergi ke mesin ATM Maybank untuk link kan akaun Tabung Haji dengan Maybank2u anda sebelum dapat menggunakannya. CARA DAFTAR AKAUN TABUNG HAJI Pastikan anda ambik gambar muka depan buku Tabung […]

Cara Transfer Duit Maybank2u ke Tabung Haji Secara Online

  Transfer duit dari Maybank ke Tabung Haji Tapi sebelum korang boleh transfer duit Maybank2u ke Tabung Haji secara online, korang mesti dah daftarkan nombor akaun Tabung Haji korang kat Maybank2u. Untuk cara daftar akaun tabung haji dalam akaun Maybank2u korang boleh baca artikel berkenaan. Kita teruskan ke topik Cara Transfer Duit Maybank2u ke Tabung Haji Secara Online. 1. Setelah anda login […]

Kenapa kita perlu simpan emas?

Ramai orang tanya saya, kenapa perlu simpan emas?  Saya tanya balik, kenapa simpan duit?  Apa beza simpan duit dengan simpan emas? Blog ini saya wujudkan adalah untuk ajak semua pembaca merungkai persoalan utama,  KENAPA KITA PERLU SIMPAN EMAS? Sebelum kita pelajari atau fahami tentang tips dan kaedah serta potensi simpanan dan pelaburan emas, kita perlu terlebih dahulu fahami KENAPA KITA […]

Back To Top