Benda ni rahsia, tapi saya nak share cara beli emas fizikal 1 gram Public Gold dengan murah!~
Benda ni rahsia, tapi saya nak share cara beli emas fizikal 1 gram Public Gold dengan murah!~
Salam sejahtera, Kalau kita beli secara walk-in di cawangan Public Gold, harga bagi item 1 gram fizikal dan 5 gram fizikal seperti berikut:
  • 1 gram fizikal - RM215
  • 5 gram fizikal - RM1,050
Saya nak kongsikan cara yang lebih murah utk membeli dua item di atas ini. Jadi, bagaimanakah membeli emas 1 gram dan 5 gram pada harga yang jauh lebih rendah? Jawapannya ialah:
“Anda beli emas 1 gram dan 5 gram menggunakan akaun Public Gold GAP!”
Penting: Apa yang perlu ingat di sini adalah, baki minima dalam akaun GAP mestilah ada 1 gram untuk mengekalkan status akaun aktif. Mari kita buat perbandingan. capture

Perbandingan harga jongkong emas 1 gram.

Design terkini Public Gold iaitu goldbar 1 gram bercirikan Rooster (Tahun Ayam kalender Cina). Sangat unik dan cantik
Design terkini Public Gold iaitu goldbar 1 gram bercirikan Rooster (Tahun Ayam kalender Cina). 
Harga emas Public Gold GAP adalah RM182 segram (09/10/2016). Jika anda hendak membeli jongkong emas 1 gram emas melalui GAP, anda hanya perlu membayar RM182 + Kos Premium (RM5 semenanjung & RM10 Sabah/Sarawak). Kemudian anda dah boleh keluarkan sekeping jongkong emas 1 gram dari branch Public Gold berdekatan dengan anda! Kos bersih cuma RM187.00 Jika dibandingkan dengan harga walk-in RM215 untuk jongkong emas seberat 1 gram anda jimat sebanyak RM28! capture2

Perbandingan harga jongkong emas 5 gram.

5 gram Jika anda hendak membeli jongkong emas 5 gram emas melalui GAP, anda hanya perlu membayar RM182 x 5 + Kos Premium (RM5 semenanjung & RM10 Sabah/Sarawak). Kemudian anda dah boleh keluarkan sekeping jongkong emas 5 gram! Kos bersih cuma RM920.00 Jika dibandingkan dengan harga walk-in iaitu RM1,050, anda jimat sebanyak RM170.00 Banyak juga penjimatannya bukan? Dengan kata lain, anda boleh mendapat emas 1 gram dan 5 gram pada harga terendah adalah dengan menggunakan akaun GAP.
photo-1-2
Jika anda sudah ada akaun GAP, anda cuma perlu telefon branch berdekatan dan inform staff Public Gold anda hendak mengeluarkan emas jenis apa.
Cara Pantas Membuka GAP Account: gap-buka Anda suka info ini? Boleh bantu saya share kat fb wall anda? Semoga ilmu bermanfaat ini untuk anda. Terima kasih!  
  • Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta | PG000839 
  • Master Dealer Public Gold
  • 4 Time Public Gold Sales Incentive Trip Qualifier
  • HP: 019-888 4452 (Whatsapp/SMS)
  • FB: Hafizul Hakim Public Gold