Month: September 2017

6 TIPS CARA SEMPOI SIMPAN EMAS DENGAN BERGAYA DAN PRO

6 TIPS CARA SEMPOI SIMPAN EMAS DENGAN BERGAYA DAN PRO Cara Simpan emas 1 gram setiap bulan: Gold Accumulation Program (GAP) Cara beli emas Public Gold secara tunai/cash Cara beli emas secara ansuran (installment) tempoh 4 bulan   ✅1. Jangan peduli sangat harga emas naik dan turun. Harga naik anda cool beli emas dan harga […]

Cara periksa sama ada gelaran Dato' , Datuk, Datuk Seri itu betul atau auta ..

“Fuhh.. Dia dah dapat title Dato’ laa.. Artiss tu.. Bukan senang nak dapat title Dato’”..  Kita sebagai rakyat marhaen jangan terus teruja apabila diberitahu oleh member-member tentang title Dato’ ni. Kita boleh periksa sendiri sama ada title tu betul atau tidak. Saya saja nak share apa yang saya cari, majlis penganugerahan pengasas Public Gold iaitu […]

Cara Beli Emas Public Gold

Proses pembelian emas Public Gold adalah sangat mudah dan straight forward! Tanpa berjumpa dealer sekalipun, anda boleh place order sendiri secara online (dibuka 24 jam sehari), selesaikan bayaran dan collect emas pada bila-bila masa dalam tempoh 2 bulan di pejabat Public Gold terdekat. Tapi kalau nak urusan lebih mudah, contact saya  (Klik 019-8884452) atau mana-mana dealer Public […]

Bro, Jangan Lepaskan Si Gadis Yang Ada 7 Sifat ni..

Kalau cari isteri pun mesti ada ilmu.. Nak cari calon isteri jangan letakkan kriteria utama yang berdahi licin saja. Pastikan yang mempunyai asas agama kriteria yang pertama. Tapi zaman dah berubah bro. Adalah penting untuk kita masukkan lagi kriteria tambahan seperti di bawah. Kalau dalam DNA calon isteri kita ada 7 sifat ini, laju-laju masuk meminang. Ajak kahwin terus lagi bagus. Antaranya […]

[Video]: Pendapat Sheikh Imran Hosein tentang Bitcoin

Assalamualaikum, Ramai di kalangan rakan-rakan saya bertanyakan tentang Bitcoin. Saya bukanlah orang yang arif tentang bitcoin sebagai matawang, justeru orang terbaik memberikan pendapat untuk kita terima dengan hati terbuka adalah seorang yang pakar dalam dunia kewangan. Salah seorang insan yang saya ikuti saranan beliau sejak dulu lagi adalah Sheikh Imran Hosein. Mari kita sama-sama tonton […]

Parkinson’s Law dalam kewangan

Saya pasti majoriti daripada kita ada satu keadaan ini dikenali sebagai “Parkinson’s Law”. Maksudnya dalam perihal kewangan adalah… Lagi banyak pendapatan kita, lagi banyak perbelanjaan kita! Ini sememangnya berlaku dan menjadi satu tabiat yang asasi bagi manusia. Betul tak? 🙂 Lagi besar pendapatan anda, lagi banyak perbelanjaan anda… Cara untuk mencapai kebebasan kewangan adalah untuk […]

Back To Top