Cara Beli Jongkong Emas 1 gram keluaran Public Gold
Cara Beli Jongkong Emas 1 gram keluaran Public Gold
1 gram Batik Kraton ni merupakan item wajib ada dalam simpanan collector emas. Untuk pengetahuan anda, design 1 gram ni akan jadi item paling rare dalam sejarah Public Gold Indonesia. (Sebab ia yang pertama sekali dikeluarkan!) Rekabentuk Batik Kraton ni merupakan 1 gram yang julung kali dikeluarkan oleh Public Gold di Indonesia. Sebelum ni, emas corak ini hanya boleh diperolehi di cawangan Public Gold Indonesia yang terletak di Jakarta.
Berita Baik! Sekarang 1 gram goldbar ini dah boleh diperolehi di seluruh cawangan Public Gold di Malaysia. Haaa.. Seronok kan?
Sebaik mendapat whatsapp dari staff Public Gold yang emas 1 gram Kraton dah sampai Malaysia, saya cepat-cepat keluarkan (redeem) batik kraton melalui GAP Akaun. Dapat nombor cantik pulak tu K01616. 
alt
Saya mesti simpan sekurang-kurangnya 6 keping untuk setiap design keluaran Public Gold.
Macam mana nak dapatkan batik 1 gram Kraton ni dengan cara JIMAT?
Baik, saya bagi panduan untuk yang belum ada akaun emas GAP. Macam mana nak buat? Klik sini untuk mulakan belian melalui akaun emas GAP.
  • Buat belian emas melalui akaun emas GAP.
  • Keluarkan dari akaun Gold Accumulation Program (GAP)
  • Bawa keluar emas 1 gram Kraton hanya bayar premium untuk 1 gram sahaja. (RM10 (Semenanjung) & RM15 (Sabah dan Sarawak)
Saya lebih suka dan gemar keluarkan 1 gram melalui akaun GAP kerana kita boleh jimat banyak !
Penjimatan lebih dari RM50. Banyak kan?
Nota Kaki: Pastikan akaun GAP anda ada baki 1 gram ditinggalkan untuk status akaun aktif. Jadi, tunggu apa lagi. Check balance akaun GAP anda. Kalau ada extra gram, keluarkan at least 1 keping design Batik Kraton ni. Kalau takde, top-up berapa gram anda nak kemudian hubungi cawangan Public Gold berdekatan untuk urusan pengeluaran emas. Kalau yang belum lagi memiliki akaun GAP, buka akaun cepat-cepat. Kalau ade nak tanya contact saya cepat-cepat. Cara Lain: Walk in ke branch Public Gold berdekatan dan mention nama saya. Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta. Beli dengan harga RM250/gram. (mahal kan?) Jadi, kalau nak jadi pembeli emas yang bijak - anda guna kaedah GAP yang menjimatkan ini! "Beli emas, dapat emas!" #HH Sahabat emas anda, Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta| PG000839 | 019-888 4452 Active Master Dealer Public Gold Double Star Master Dealer & Million Dollar Achiever Public Gold Facebook : Hafizul Hakim | #hafizulhakim