Kalau nak simpan emas secara konsisten, tak ada cara lebih berkesan selain daripada #AkaunEmasGAP Public Gold (PG). Itu cara TERMURAH dan TERMUDAH di Malaysia buat masa ini.

Kalau simpan 10 gram emas tiap bulan, tak semua mampu buat. Tapi kalau RM100 tiap bulan, semua orang boleh! 

G.A.P bermaksud Gold Accumulation Program yang mula diperkenalkan Public Gold sejak September 2014.

Konsepnya adalah kita membuat pembelian emas secara sikit-sikit.

Contohnya bajet anda RM100 jadi dalam statement akaun ada 0.4310 gram.

Kalau anda cadang nak beli 2 gram, maka perlu bayar RM232 x 2g = RM464.

Setiap kali top-up, nilai RM tadi akan terus di convert jadi gram emas. Haa begitu.

Akaun GAP telah disahkan patuh syariah oleh panel syariah Amanie Advisors pada 29 September 2017. Rujuk gambar dibawah:


Beli dan simpan sahaja dulu dalam Akaun Emas GAP. Bila-bila masa anda nak, barulah keluarkan emas tu dari mana-mana cawangan Public Gold terdekat. Ada 5 sebab utama kenapa saya syorkan Akaun Emas GAP;

  1. Harga paling MURAH di Malaysia. TIADA YURAN KEAHLIAN dikenakan untuk dapat harga murah.
  2. Boleh beli/topup melalui ONLINE sahaja; 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Tak perlu keluar rumah, tak habis masa dan habis duit minyak.
  3. Boleh SIMPAN PERCUMA dengan Public Gold, dan boleh juga keluarkan emas fizikal bila-bila masa kalau anda nak simpan sendiri.
  4. Boleh keluarkan emas dari mana-mana 18 cawangan Public Gold. Masa bercuti balik kampung pun boleh keluarkan.
  5. Paling best, boleh keluarkan emas dalam bentuk dinar atau gold bar pelbagai saiz, denominasi, dan pelbagai design yang menarik. Minima pengeluaran adalah 1 gram.

Cara buka akaun GAP: 

Follow panduan ini untuk mula buka akaun emas anak-anak.

 

Hanya ikuti 3 Langkah Di Bawah

  • Semak harga terkini akaun GAP di www.publicgold.com.my
  • Step 1. Bank in / Transfer Online banking ke:

  • No akaun (Maybank): 
    Public Gold Marketing Sdn. Bhd.
    5571-3923-8048
  • Step 2: WhatsApp bukti slip pembayaran dan maklumat bawah ke 019-8884452

  • Nama Penuh (ikut IC):
  • Number IC:
  • Email :
  • No Telefon:
  • Nama Introducer: Hafizul Hakim (PG000839)
Contoh format buka akaun GAP: Detail anda dan proof payment ke akaun Public Gold

3. Dalam tempoh 24 jam, Public Gold akan hantar username dan password sementara melalui email. Kemudian anda dah boleh Login ke MyGAP  web Public Gold untuk semak baki semasa akaun GAP.


4. Untuk pencerahan lanjut, anda boleh hubungi saya di link ini:  Hafizul Hakim Whatsapp
Ayuh, mulakan sekarang. Saya bimbing anda!

Download:PDF Akaun GAP Public Gold 

Artikel Berkaitan:

  1. Mula Serendah RM100
  2. Tips Konsisten Simpan Emas Tiap Bulan
  3. Apa itu Spread Margin
  4. Baca ni, anda takkan rugi beli emas! 

Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta

Master Dealer Kesayangan Anda!