public-gold-logo-maroon
Cara Daftar Akaun Tabung Haji Di Maybank2u
Home » Saving  »  Cara Daftar Akaun Tabung Haji Di Maybank2u
Cara Daftar Akaun Tabung Haji Di Maybank2u
Sebelum kita nak gunakan fungsi transfer duit Maybank2u ke akaun Tabung Haji secara online, kita perlulah daftar akaun tabung haji di Maybank2u. Cara nak daftar, anda perlu pergi ke mesin ATM Maybank untuk link kan akaun Tabung Haji dengan Maybank2u anda sebelum dapat menggunakannya.
pindahkan duit dari tabung haji ke maybank

CARA DAFTAR AKAUN TABUNG HAJI

Pastikan anda ambik gambar muka depan buku Tabung Haji untuk pendaftaran ini (seperti contoh bawah). Jadi tak payah nak bawak buku ke mesin ATM, elak kes buku tercicir ke ape. 1. Pertama sekali masukkan kad ATM Maybank ke dalam Mesin ATM Maybank dan masukkan nombor pin Kad ATM Maybank korang tu.

2. Pergi ke menu TABUNG HAJI

prosedur daftar akaun tabung haji di Maybank

2. Pergi ke menu TABUNG HAJI (TH)

cara daftar tabung haji secara online ke maybank

4. Masukkan nombor akaun Tabung Haji di ruang yang disediakan, disusuli dengan nombor siri Buku Tabung Haji.

Contoh nombor akaun (1) dan nombor siri buku (2) Tabung Haji

Selepas key-in dan berjaya link kan akaun Tabung Haji dengan Maybank2u, so dah boleh start transfer dah duit. Baca artikel tentang penggunaan fungsi pindah wang dari Maybank2u ke Tabung Haji untuk mengetahui lebih lanjut.

BOLEH TRANSFER DARI AKAUN MAYBANK2U KE AKAUN TABUNG HAJI LAIN

Masa nak transfer tu pilih menu Maybank to 3rd Party TH Account Transfer untuk transfer dari akaun Maybank kita ke akaun Tabung haji selain dari akaun kita. Menu ni boleh didapati di bahagian Transfer > Tabung Haji > Maybank to 3rd Party TH Account Transfer. Baca artikel saya bertajuk Transfer wang dari Maybank2u ke Tabung Haji untuk keterangan lanjut.