public-gold-logo-maroon
Berita Baik! Boleh bayar belian 50 gram emas selama 10 bulan!
Home » Easy Payment Purchase (EPP)  »  Berita Baik! Boleh bayar belian 50 gram emas selama 10 bulan!
Berita Baik! Boleh bayar belian 50 gram emas selama 10 bulan!
Berikut adalah contoh jadual pembayaran selama 10 bulan. Soalan popular berkenaan dengan ansuran bulanan (Easy Payment) Public Gold:
  1. Adakah ianya patuh shariah? 
Ya ianya telah disahkan patuh shariah oleh panel Amanie Advisor. Akad sempurna apabila serahan emas di cawangan Public Gold kepada customer. Selagi mana emas belum di ambil / habis bayar wang yang dibayar masih di anggap sebagai 'security deposit'.  Ciri-ciri 'security deposit' adalah jika pembeli berhasrat untuk cancel belian, dia masih boleh dapat wang tunai yang telah dibayar (selepas ditolak amaun penalti). 2. Adakah jumlah bayaran saya sama seperti dalam jadual andaikata harga emas naik tinggi kemudian? Ya! Jumlah yang perlu dibayar adalah kekal sepertimana dicatatkan dalam invoice yang diterima walaupun berlaku kenaikan harga emas mendadak dalam tempoh bayaran. 3. Boleh tak saya settle awal pembayaran, mana tahu dapat bonus awal? Ya boleh! Anda boleh selesaikan baki bayaran lebih awal dari jadual yang sepatutnya. Lebih awal bayar, lebih cepat dapat emas dalam tangan. 4. Saya berminat untuk beli emas 50 gram, apa maklumat yang Encik Hafizul perlukan?
  • Nama Penuh
  • No Kad Pengenalan
  • E-mail Address
  • No Telefon
  • Branch Public Gold terdekat
Hantarkan maklumat ini ke whatsapp saya, tekan link ini.
  • Invoice Public Gold akan dihantar ke email anda sebentar kemudian.
  • Buat pembayaran pertama dalam tempoh 24 jam selepas anda menerima invoice tersebut.
Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta Triple Star Master Dealer Public Gold  Introducer Code: PG000839 HP: 019 - 888 4452