0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second
Mee Kolok paling sedap di Sarawak!

Share

mmmm

About Post Author

Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta

Berusia 34 tahun, telah berkecimpung dalam bisnes emas Public Gold selama 9 tahun. Merupakan Master Dealer termuda yang mencatatkan kelayakan jualan Sales Incentive Trip selama 7 kali. Aktif berkongsi ilmu emas di media social facebook dan instagram.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Like this:

0 0
0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second
Mee Kolok paling sedap di Sarawak!
Read Time:1 Minute, 35 Second
“Weyy, kat mana aku nak cari Mee Kolok paling marvellous di Kuching?” Hampir setiap minggu saya dapat soalan tentang makanan yang best di Kuching. Okay, saya senaraikan 5 tempat paling ‘heaven’ kalau nak merasa hidangan Mee Kolok. 1. Mee Kolok Haji Salleh (Sepinang Sari).  Kedai ini antara yang paling legend. Tapi, awal saya nak pesan, di sini korang kena bertabah sikit tunggu makanan sampai (kalau kedai penuh ada yang tunggu sampai sejam). Alang-alang dah sampai dari jauh order special terus. Lokasi: Sepinang Sari, Jalan Satok Masa Operasi: 5:30 pagi hingga 1:00 petang
Image may contain: one or more people and outdoor 2. Mee Kolok (gerai di Teh Tarik kafe) Kalau saya breakfast di kafe teh tarik, menu ini paling Top List. Boleh rasa keikhlasan gaulan mee dengan perencah kicap soya tu dalam mulut. Masa Operasi: 7:00 pagi hingga 9:30 malam
Image may contain: food 3. Mee kolok Mangkuk Merah (Kubah Ria)  Orang tua bagi tips pilih tempat makan sedap, “Kalau ko nampak ramai orang tua makan ditempat yang yang sama. Maknanya tempat tu murah dan sedap gila!” Nang ngesit! Lokasi: Stall no 53, Kubah Ria dan Haida Cafe Satok Keunikannya datang dari mangkuk hidangan, warna merah. Daging pula di masak hitam manis.
Image may contain: food 4. Mee Kolok Laila Inn  Rating mee kolok sini makin meningkat tinggi. Portion daging banyak serta sambal hitam untuk cicah daging yang sangat power. Ramai orang Kuching sendiri belum lagi sampai ke sini. 
Image may contain: food 5. Mee Kolok Kak Bedah / Matang Jaya (Jalan Keretapi) Okay, tempat ini juga antara top rating di Kuching. Terbaru mereka dah ada cawangan kedua di kawasan Matang Jaya. Harga mee kolok standard dari RM4.00 hingga RM10.00 (special). Alaa okay la tu lebih murah dari Spaghetti dijual kat Pizza hut. (Khusus untuk orang nak komen mahaal laa itu ini.). 
Image may contain: food Kalau kawan-kawan yang rasa ada tempat yang tidak dalam senarai, sila komen nama kedai dan kawasan nya sekali okay. Selamat menjamu selera! Hafizul Hakim Proud Sarawakian.
 
mmmm

About Post Author

Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta

Berusia 34 tahun, telah berkecimpung dalam bisnes emas Public Gold selama 9 tahun. Merupakan Master Dealer termuda yang mencatatkan kelayakan jualan Sales Incentive Trip selama 7 kali. Aktif berkongsi ilmu emas di media social facebook dan instagram.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Mee Kolok paling sedap di Sarawak!

Leave a Reply

Share

mmmm

About Post Author

Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta

Berusia 34 tahun, telah berkecimpung dalam bisnes emas Public Gold selama 9 tahun. Merupakan Master Dealer termuda yang mencatatkan kelayakan jualan Sales Incentive Trip selama 7 kali. Aktif berkongsi ilmu emas di media social facebook dan instagram.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Like this:

%d bloggers like this: