Takut Nak Simpan Emas dalam tangan? Apa pilihan yang terbaik untuk saya?

Nak beli emas, tapi takut nak simpan?

Yelah, korang mesti terfikir nanti kalau dah beli banyak-banyak, nak simpan kat rumah hati tak tenang. Kalau pergi bercuti atau keluar bekerja, ada orang pecah masuk rumah, habis semuanya.  Inilah dilemma yang biasa dihadapi oleh pengumpul emas.

Tetapi, tak payah risau sebab Public Gold ada jalan penyelesaian kepada kerisauan anda!

Pertama, dengan membuka akaun emas GAP (Gold Accumulation Program).

  • Anda boleh beli seberapa banyak gram emas yang anda mahu secara akumulasi. Boleh dibeli pada bila-bila masa mengikut harga GAP terkini yang dikemaskini setiap hari jam 12 tengah malam.
  • Dan yang bestnya tak perlu bayar upah atau yuran simpan. Percuma sahaja.
  • Selain dari dilindungi insurans, pengeluaran emas boleh dilakukan secara fizikal di 18 pejabat cawangan Public Gold di seluruh Malaysia.
  • Boleh buat pengeluaran emas fizikal (redeem) dan juga Ar-Rahnu secara online.
  • Anda juga boleh jual semula untuk dapat tunai melalui ONLINE.

Pilihan Kedua

  • Anda sewa safe deposit di bank atau syarikat swasta yang lain, tetapi yuran tahunannya sekitar RM250 hingga RM450 setahun (bergantung pada saiz peti).
  • Ini kalau korang bercadang beli 100 gram ke atas berbaloi sewakan. Kalau nak simpan 1 gram je dalam peti tu, bagi saya agak terlalu mahal dan tak berbaloi.

Untuk terus buka akaun GAP, anda boleh rujuk artikel saya di SINI. Untuk sebarang pertanyaan, boleh whatsapp atau email saya seperti di bawah. Khidmat saya adalah 24 jam. Insya-Allah.

Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta
admin@hafizulhakim.com
019-888 4452 (klik untuk terus Whatsapp)

1 thought on “Takut Nak Simpan Emas dalam tangan? Apa pilihan yang terbaik untuk saya?

Leave a Reply

%d bloggers like this: