Pentingnya ada introducer Public Gold

Two businessman shaking hands

PENTINGNYA INTRODUCER
————————

Dalam Public Gold (PG), ada sistem Introducer (Dealer). PG bayar komisyen kepada Introducer yang recommend sesiapa beli emas dengan PG.

Dari perspektif pembeli emas pula, Introducer ni macam ibubapa. Kalau beli emas tanpa Introducer pun boleh, tapi kebanyakan mereka akan ‘hangat-hangat tahi ayam’ sebab ada emas sahaja tak bermakna apa-apa kalau tiada ilmu. Beli segram, lepas itu tak bertambah dah.

“Ah, introducer aku tak ajar pun cara beli emas.”
“Dealer aku tak pernah pun berhubung dengan aku lepas belian kali pertama.”
“Dealer aku tak update pun offer terkini Public Gold.”

Bila ada masalah, tak siapa yang nak tunjuk jalan. Kalau bernasib baik pun, dia terpaksa tumpang kasih dengan mana-mana dealer yang sanggup melayan soalannya.

Bila dia upgrade jadi dealer lagi susah. Setakat ni, saya boleh katakan majoriti dealer berjaya mempunyai Introducer masing-masing, bukan membeli emas tanpa Introducer. Bila ada Introducer, mereka ada tempat bergantung sementara mereka membesar dan dapat hidup berdikari.

Soalan: Public Gold benarkan penukaran introducer tak?

Jawapan: Ya, jika memenuhi 3 syarat dibawah:

a) Akaun anda tak aktif lebih dari setahun.
b) Belian minima baru 5 gram untuk aktifkan penukaran.
c) Isi borang change upline.

Jadi kalau nak beli emas Public Gold, pastikan ada Introducer. Dan cari Introducer yang betul supaya mereka boleh guide bila-bila masa kita memerlukan, insyaAllah.

Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta
Dealer aktif sejak tahun 2010.

Leave a Reply

%d bloggers like this: