0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Dewasa ini, terlalu banyak pelaburan yang ada di Malaysia. Tetapi kita sebagai seseorang yang beragama Islam, amatlah penting untuk kita melabur di tempat yang telah disahkan patut syariah.

Tapi apa sebenarnya patuh syariah ni?

Secara umumnya, patuh syariah di dalam konteks pelaburan di Malaysia bermaksud produk atau perkhidmatan yang ditawarkan oleh mana-mana institusi kewangan yang memenuhi keperluan perundangan Islam dari 3 aspek:

  1. Larangan yang berkaitan dengan riba
  2. Kontrak yang samar-samar (gharar)
  3. Perjudian dan aktiviti lain yang melibatkan produk atau perkhidmatan yang tidak beretika

Apa-apa pun, kita sebagai umat Islam; adalah menjadi perkara wajib bagi kita mencari pelaburan patuh syariah. Hasil daripada pelaburan itu jugalah nanti kita hendak menyara keluarga kita, jadi berilah mereka makan minum dan tempat tinggal daripada sumber yang halal dan diredhai Allah.

Saya perkenalkan panel syariah Public Gold iaitu Datuk Dr Mohd Daud Bakar.

Sijil Patuh Syariah bagi produk akaun emas Public Gold

akaun gap patuh syariah

Sijil Patuh Syariah bagi pembelian emas dan perak

sijil patuh syariah public gold

Latarbelakang panel syariah Public Gold iaitu Datuk Daud Mohd Bakar (Executive Chairman Amanie Advisors):Keratan akhbar berkaitan dengan sijil patuh syariah Public Gold:

Jadi, usah khuatir kerana kredibiliti panel syariah sangat tinggi serta Public Gold juga punya reputasi tinggi di Malaysia, Indonesia dan Brunei Darussalam.

Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta
admin@hafizulhakim.com
Berusia 34 tahun, telah berkecimpung dalam bisnes emas Public Gold selama 9 tahun. Merupakan Master Dealer termuda yang mencatatkan kelayakan jualan Sales Incentive Trip selama 7 kali. Aktif berkongsi ilmu emas di media social facebook dan instagram.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply