Berapa banyak emas perlu saya beli?

Posting pagi ni ringkas je.

Ia berbalik kepada matlamat. Untuk apa beli emas tu? Adakah untuk:

  • simpanan kecemasan
  • simpanan persaraan
  • Dana pendidikan anak-anak
  • Tabung Umrah dan Haji

Anda sendiri yang tentukan. Dibawah ini adalah ilustrasi belian 1 Dinar (4.25 gram). Ada orang beli setiap bulan. Ada yang guna SHARIAH EPP beli setiap 4 bulan. Memasing ada sasaran sendiri kan.

Tujuannya pelbagai, saya ambik yang paling popular.

Kenapa perlu banyak sangat wang dana persaraan?

Kalian mungkin terfikir nak buat bisnes supply lembu. Jadi semestinya perlukan modal. Takkan nak sebat semua wang KWSP untuk tujuan tu, berisiko kan. Haa masa muda ini lah kita kumpul modal cukup-cukup. Nanti dah bersara, nak buat bisnes apa dipersilakan.

Sebab modal dah ada. Nak terus kumpul 1 dinar emas?

Baca di link ini: Beli 1 Dinar EmasĀ 

Haa begitulah.

Leave a Reply

%d bloggers like this: