10 gram emas corak BungaMas, laku seperti pisang goreng!
10 gram emas corak BungaMas, laku seperti pisang goreng!
Hari ni saya nak cerita sedikit pasal jongkong emas BungaMas. Maklumlah bila ada promosi orang asyik bertanya pasal Bungamas nie.
  • BungaMas adalah jongkong emas untuk anda beli dan simpan sebagai pelaburan.
  • Beratnya adalah pelbagai dari 10g, 20g, 50g dan 100g.
  • Ia ditempa (minted) dengan motif songket. Cantik giler!
alt
Ini BungaMas seberat 100 gram. Harga semasa ialah RM 21,000 +
𝗕𝗮𝗴𝗮𝗶𝗺𝗮𝗻𝗮 𝗰𝗵𝗲𝗰𝗸 𝗵𝗮𝗿𝗴𝗮 𝗕𝘂𝗻𝗴𝗮𝗠𝗮𝘀? Harga semasa BungaMas boleh dilihat di website Public Gold, www.publicgold.com.my dan tengok jadual (𝗖𝗟𝗔𝗦𝗦𝗜𝗖/𝗕𝗨𝗡𝗚𝗔𝗠𝗔𝗦/𝗧𝗔𝗜𝗙𝗢𝗢𝗞).
alt
Rujuk harga yang dibulatkan dengan warna kuning.
𝐒usut nilai 𝐁𝐮𝐧𝐠𝐚𝐌𝐚𝐬 𝐚𝐝𝐚𝐥𝐚𝐡 𝐬𝐞𝐩𝐞𝐫𝐭𝐢 𝐛𝐞𝐫𝐢𝐤𝐮𝐭: ▶ 10 gram = 9% ▶ 20 gram = 8% ▶ 50 gram = 7.5% ▶100 gram = 7% Nota: Semakin berat emas, maka semakin kecil susut nilai. Maksudnya, lebih cepat dapat keuntungan jika beli emas yang lebih berat. Empat 𝐜𝐚𝐫𝐚 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐞𝐥𝐢 𝐁𝐮𝐧𝐠𝐚𝐌𝐚𝐬. 1. 𝙊𝙪𝙩𝙧𝙞𝙜𝙝𝙩 𝙥𝙪𝙧𝙘𝙝𝙖𝙨𝙚 - Belian terus. Bayar harga penuh dan anda pergi ambil di mana-mana pejabat Public Gold yang berhampiran. 2. 𝙎h𝙖𝙧𝙞𝙖𝙝 𝙀𝙋𝙋 4𝙓 - Anda boleh bayar dalam tempoh 4 bulan. Habis bayar baru ambil di pejabat Public Gold. Kalau habis bayar awal, boleh ambil awal. 3. 𝙎𝙮𝙖𝙧𝙞𝙖𝙝 𝙀𝙋𝙋 10𝙓 - (bila ada promosi) Anda boleh bayar dalam tempoh 10 bulan. Habis bayar baru ambil di pejabat Public Gold. Kalau habis bayar awal, boleh ambil awal. 4. 𝙋𝙚𝙣𝙜𝙚𝙡𝙪𝙖𝙧𝙖𝙣 𝙂𝘼𝙋 - Anda boleh keluarkan BungaMas daripada akaun simpanan emas GAP anda. 𝐊𝐞𝐥𝐞𝐛𝐢𝐡𝐚𝐧: 1. 𝙈𝙚𝙨𝙧𝙖 𝘼𝙧𝙧𝙖𝙝𝙣𝙪 - boleh digadaikan di mana-mana Arrahnu dengan mudah kerana ia boleh dikeluarkan daripada kapsul plastik. 2. 𝙎𝙥𝙧𝙚𝙖𝙙 𝙧𝙚𝙣𝙙𝙖𝙝 (bawah 10%) 3. 𝙄𝙠𝙪𝙩 𝙝𝙖𝙧𝙜𝙖 𝙚𝙢𝙖𝙨 𝙨𝙚𝙢𝙖𝙨𝙖 - Harganya berubah mengikut pergerakan harga semasa emas dunia. 4. 𝘿𝙚𝙨𝙞𝙜𝙣 𝙮𝙖𝙣𝙜 𝙘𝙖𝙣𝙩𝙞𝙠 - Motif songket Hari ini, anda boleh beli minima 10 gram bungamas dengan kaedah EPP10 sehingga 25/10/2019 sahaja. Rujuk contoh jadual bayaran customer saya dibawah:
alt
Contoh jadual pembayaran EPP10 untuk 10 gram BungaMas
  alt Harap posting ini membantu anda untuk mengenali BungaMas.