0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Hari ni saya nak cerita sedikit pasal jongkong emas BungaMas. Maklumlah bila ada promosi orang asyik bertanya pasal Bungamas nie.

  • BungaMas adalah jongkong emas untuk anda beli dan simpan sebagai pelaburan.
  • Beratnya adalah pelbagai dari 10g, 20g, 50g dan 100g.
  • Ia ditempa (minted) dengan motif songket. Cantik giler!
Ini BungaMas seberat 100 gram. Harga semasa ialah RM 21,000 +

๐—•๐—ฎ๐—ด๐—ฎ๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ฐ๐—ธ ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ด๐—ฎ ๐—•๐˜‚๐—ป๐—ด๐—ฎ๐— ๐—ฎ๐˜€?

Harga semasa BungaMas boleh dilihat di website Public Gold, www.publicgold.com.my dan tengok jadual (๐—–๐—Ÿ๐—”๐—ฆ๐—ฆ๐—œ๐—–/๐—•๐—จ๐—ก๐—š๐—”๐— ๐—”๐—ฆ/๐—ง๐—”๐—œ๐—™๐—ข๐—ข๐—ž).

Rujuk harga yang dibulatkan dengan warna kuning.

๐’usut nilai ๐๐ฎ๐ง๐ ๐š๐Œ๐š๐ฌ ๐š๐๐š๐ฅ๐š๐ก ๐ฌ๐ž๐ฉ๐ž๐ซ๐ญ๐ข ๐›๐ž๐ซ๐ข๐ค๐ฎ๐ญ:

โ–ถ 10 gram = 9%
โ–ถ 20 gram = 8%
โ–ถ 50 gram = 7.5%
โ–ถ100 gram = 7%

Nota: Semakin berat emas, maka semakin kecil susut nilai. Maksudnya, lebih cepat dapat keuntungan jika beli emas yang lebih berat.

Empat ๐œ๐š๐ซ๐š ๐ฆ๐ž๐ฆ๐›๐ž๐ฅ๐ข ๐๐ฎ๐ง๐ ๐š๐Œ๐š๐ฌ.

1. ๐™Š๐™ช๐™ฉ๐™ง๐™ž๐™œ๐™๐™ฉ ๐™ฅ๐™ช๐™ง๐™˜๐™๐™–๐™จ๐™š – Belian terus. Bayar harga penuh dan anda pergi ambil di mana-mana pejabat Public Gold yang berhampiran.

2. ๐™Žh๐™–๐™ง๐™ž๐™–๐™ ๐™€๐™‹๐™‹ 4๐™“ – Anda boleh bayar dalam tempoh 4 bulan. Habis bayar baru ambil di pejabat Public Gold. Kalau habis bayar awal, boleh ambil awal.

3. ๐™Ž๐™ฎ๐™–๐™ง๐™ž๐™–๐™ ๐™€๐™‹๐™‹ 10๐™“ – (bila ada promosi) Anda boleh bayar dalam tempoh 10 bulan. Habis bayar baru ambil di pejabat Public Gold. Kalau habis bayar awal, boleh ambil awal.

4. ๐™‹๐™š๐™ฃ๐™œ๐™š๐™ก๐™ช๐™–๐™ง๐™–๐™ฃ ๐™‚๐˜ผ๐™‹ – Anda boleh keluarkan BungaMas daripada akaun simpanan emas GAP anda.

๐Š๐ž๐ฅ๐ž๐›๐ข๐ก๐š๐ง:

1. ๐™ˆ๐™š๐™จ๐™ง๐™– ๐˜ผ๐™ง๐™ง๐™–๐™๐™ฃ๐™ช – boleh digadaikan di mana-mana Arrahnu dengan mudah kerana ia boleh dikeluarkan daripada kapsul plastik.

2. ๐™Ž๐™ฅ๐™ง๐™š๐™–๐™™ ๐™ง๐™š๐™ฃ๐™™๐™–๐™ (bawah 10%)

3. ๐™„๐™ ๐™ช๐™ฉ ๐™๐™–๐™ง๐™œ๐™– ๐™š๐™ข๐™–๐™จ ๐™จ๐™š๐™ข๐™–๐™จ๐™– – Harganya berubah mengikut pergerakan harga semasa emas dunia.

4. ๐˜ฟ๐™š๐™จ๐™ž๐™œ๐™ฃ ๐™ฎ๐™–๐™ฃ๐™œ ๐™˜๐™–๐™ฃ๐™ฉ๐™ž๐™  – Motif songket

Hari ini, anda boleh beli minima 10 gram bungamas dengan kaedah EPP10 sehingga 25/10/2019 sahaja. Rujuk contoh jadual bayaran customer saya dibawah:

Contoh jadual pembayaran EPP10 untuk 10 gram BungaMas

 

Harap posting ini membantu anda untuk mengenali BungaMas.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Whatโ€™s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta
admin@hafizulhakim.com
Berusia 34 tahun, telah berkecimpung dalam bisnes emas Public Gold selama 9 tahun. Merupakan Master Dealer termuda yang mencatatkan kelayakan jualan Sales Incentive Trip selama 7 kali. Aktif berkongsi ilmu emas di media social facebook dan instagram.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply