Reviu Filem: Escape from Pretoria
Reviu Filem: Escape from Pretoria
Saya berhenti kejap tengok drama Korea sebab hero semua hensem. Cuba letak pelakon yang tak berapa kacak. Cuba tengok, terbabas tak awek tu. Reviu difacebook jadi viral, lihat dibawah ini:   Okay, saya rekomen tengok filem ni, "Escape from Pretoria". Yang pegang watak utama ialah pelakon Harry Potter tu Daniel Radcliffe sebagai Tim Jenkin. Kali ni dia tak pegang kayu magik. Tapi ada berkaitan kayu jugak. Ia kisah satu gerakan 'anti-apartheid' di Afrika Selatan. Dua orang ni dalam satu aktiviti telah dicekup oleh polis dan dijatuhkan hukuman selama 20 tahun sebagai tahanan politik. Masa dalam penjara tu lah bermula plot untuk melarikan diri dari penjara. Mereka buat kunci pendua berasaskan kayu. Dan 'plan' ini bukannya sekejap, ambik masa bertahun jugak. Ye, laa - banyak pintu penjara nak kena buat kunci. Ia adalah kisah sebenar yang berlaku sebelum Nelson Mandela di angkat sebagai Presiden Afrika Selatan. Saya bagi rating 5 bintang. Link: https://www.facebook.com/1306221886190230/posts/2096365723842505/ Lebih banyak tips kewangan disini: https://t.me/MrHafizulHakim #Realiti