public-gold-logo-maroon
Bagaimana Bina Pasif Income Bersama Public Gold?
Home » Tips Simpanan Emas  »  Bagaimana Bina Pasif Income Bersama Public Gold?
Bagaimana Bina Pasif Income Bersama Public Gold?
Intro Public Gold Public Gold ini adalah syarikat tempatan yang menjalankan urusan jual beli emas dan perak fizikal mengikut harga pasaran semasa dunia. Public Gold ditubuhkan pada tahun 2008 milik Public Gold Marketing Sdn. Bhd. beribu pejabat di Plot 21, Technoplex Medan Bayan Lepas, Taman Perindustrian Bayan Lepas, Phase IV, 11900 Bayan Lepas, Penang.
HQ Public Gold di Bayan Lepas, Pulau Pinang
Public Gold mempunyai 18 cawangan diseluruh negara memudahkan urusan membeli dan menjual emas. Terkini Public Gold telah melebarkan sayap perniagaan emas dan perak di Singapura dan Indonesia.  
Cawangan Public Gold di seluruh Malaysia
Cawangan PG Bangi bersebelahan dengan Restoran Me'nate di Bandar Baru Bangi
Insentif Public Gold
Sejak 2008, Public Gold menawarkan peluang perniagaan jual beli emas fizikal . Dengan belian dalam jumlah tertentu, layak sebagai Dealer Public Gold (Usahawan Emas). Sebagai Dealer Public Gold, anda diberi insentif 1% – 2% mengikut jumlah belian emas anda.
  1. Normal Dealer - 1% insentif belian
  2. Priority Dealer - 1.5% insentif belian
  3. Master Dealer - 2.0% insentif belian
Contoh email pengesahan sebagai Priority Dealer dalam group saya.
Mudahnya Bina Pasif Income Public Gold .
Setiap Dealer Public Gold akan diberi kod pengenalan diri. Contoh kod pengenalan diri saya adalah PG000839. Maksudnya saya adalah customer Public Gold ke-839. Sekarang ini running number PG code dah mencecah 216,000 orang setakat April 2020. Mengapa saya katakan Mudahnya Bina Pasif Income Public Gold? Dengan perkembangan dunia teknologi sekarang, bisnes boleh dilakukan di hujung jari dan atas talian.
  • Anda hanya perlu “rekemen”/perkenalkan Public Gold kepada sesiapa sahaja .
  • Setiap kali berlaku transaksi belian , anda menerima insentif 1% – 2% daripada jumlah belian sampai bila-bila.
  • Katakan dalam tempoh 1 tahun anda berjaya kenalkan kepada 100 orang pelanggan.
  • Setiap kali 100 pelanggan tersebut membuat sebarang belian, anda menerima insentif.Contoh ;
100 orang beli 2 Gram pada bulan April 2020; 2 gram X 100 orang = 200gram X RM250 (April 2020) = RM50,000.00 Jumlah Insentif Mohamad Fairuz terima sebagai Priority Dealer  = RM50,000.00 X 1.5% = RM750. Pada bulan berikutnya daripada 100 orang, hanya 50 orang sahaja buat belian. Maka insentif bakal anda terima 2Gram X 50 orang = 100gram darab harga Semasa = Jumlah X (1% atau 1.5% atau 2%) = RMXXX.00   Insentif lain (klik link dibawah):
  1. Monthly Producer Award
   
Dimana insentif/komisyen dibayar?
Insentif ini akan dibayar terus ke akaun bank anda pada setiap 20hb (jika komisyen lebih dari RM100). Jika komisyen bulan tersebut kurang dari RM100, ia akan dimasukkan ke dalam c-wallet di PGMALL. Nota : Dealer ( 1% ) , Priority Dealer ( 1.5% ) , Master Dealer ( 2% ).
Kalau saya tak aktif dan beli untuk sendiri je okay tak?
Okay je. Itu pilihan anda. Cuma komisyen ikut belian sendiri je lah.
Kalau saya tak aktif dan beli untuk sendiri je okay tak?
Tiada sales target. Kalau aktif, ada sales sampai jutaan ringgit. Dapat lagi besar komisyen bulanan dan hadiah incentive trip keliling dunia. Sendiri yang decide. a) Baru 3 bulan jadi dealer aktif b) Komisyen dealer saya yang dah pencen kerja. Buat secara santai. c) Komisyen salah seorang Master Dealer saya di Kota Bharu. Baru empat tahun jadi dealer aktif.
Berminat nak jadi dealer Public Gold pada harga promosi? 
Klik link ini: Promosi Jadi Dealer Public Gold