Author: Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta

Berusia 34 tahun, telah berkecimpung dalam bisnes emas Public Gold selama 9 tahun. Merupakan Master Dealer termuda yang mencatatkan kelayakan jualan Sales Incentive Trip selama 7 kali. Aktif berkongsi ilmu emas di media social facebook dan instagram.

Ar-Rahnu POS tempat gadaian emas terbaik jenama Public Gold!

Kata mentor kewangan tersohor di Malaysia iaitu Tuan Azizi Ali, “There is no other gold company give a good deal as Public Gold in Malaysia” Apa yang saya perhati, penyimpan emas jenama Public Gold mempunyai banyak kelebihan berbanding jenama lain di Malaysia. Reputasinya yang kukuh hinggakan sekarang ini, 5 institusi ar-rahnu yang terima emas tanpa […]

PG Jewel – Barang kemas harga RM1,000 ke atas bayar EPP6

Assalamualaikum semua, Bagi anda yang sedang membaca posting ini, saya sedang menunggu ketibaan pesawat Air Asia dari Da Nang, Vietnam ke Kuala Lumpur. Jadi, sementara ada masa lapang saya nak kongsikan tentang belian barang kemas PG Jewel. PG Jewel adalah syarikat subsidiari Public Gold Group yang khusus menjual barang kemas berketulenan 916. Semua jenis barang […]

Harga emas naik lebih dari 19% dari tahun 2018 hingga 2019

Ramai bertanya berapa kenaikan harga emas dari tahun 2018 hingga ke penghujung tahun 2019. Jawapannya  sekitar 19.32%. Untung beli emas ni pada berat gram dibeli. Makin besar emas, maka semakin besar lah perbezaan kenaikan harga. Jadi, bagi korang yang baru berjinak simpan emas, fokus pada berat gramnya okay. Harga emas naik disebabkan dua perkara iaitu: […]

Tahniah! Penerima buku Travelog Emas secara percuma!

Tahniah! Nama-nama yang disenaraikan dibawah ialah mereka yang berjaya rebut promo 1 Dinar EPP10 baru-baru ini. Selain dari menerima FREE goldbar cardholder, mereka yang letak nama saya sebagai introducer Public Gold ada hadiah ekstra. Sebuah buku Travelog Emas. Nama-nama adalah seperti dibawah sila hubungi saya segera untuk berikan alamat anda bagi tujuan pengeposan buku beserta […]

70% penyimpan emas Hafizul Hakim bina dana kecemasan melalui emas. Nak tahu sebab apa?

70% dari penyimpan akaun emas GAP Public Gold tujuannya untuk kumpul simpanan dana kecemasan mereka. Kenapa simpan dalam bentuk emas, tak biar dalam bentuk wang tunai? Dalam jangka masa panjang nilai emas naik lebih tinggi. Selain itu, emosi simpan emas lebih selamat. Kalau dalam akaun bank atau bentuk wang tunai – memang akan ada bisikan-bisikan halus […]

Apa beza belian emas Public Gold secara EPP ataupun akaun GAP.

Beza belian emas Public Gold menggunakan kaedah akaun GAP dan secara ansuran (EPP) Ramai bertanya kepada saya tentang perbezaan belian emas Public Gold secara ansuran dan menggunakan akaun GAP. Apa bezanya? i. Akaun emas Gold Accumulation Program (GAP) Anda boleh simpan seberapa banyak emas yang anda nak simpan, minima 1 gram. Boleh ‘skip’ pembelian – tiada […]

Year End Sale – Beli emas serendah RM88 sebulan!

Salam sejahtera, haa teruja lihat promosi terkini Public Gold. Saya yang berada di Shanghai, malam tadi memang tak putus-putus key in data pembeli emas. Rata-rata terkejut, tak mahal mana pun beli emas 1 Dinar dengan EPP10 ini. Cuma RM88 je. Haa, maklumat terperinci seperti dibawah. Pembeli baru yang kali pertama emas Public Gold akan menerima: […]

Seminar Pengurusan Kewangan di BDA Bintulu, Sarawak

Alhamdulillah, saya telah dijemput oleh pihak pengurusan Bintulu Authority Developement (BDA) berkongsi ilmu tentang pengurusan kewangan di Auditorium BDA baru-baru ini. Seramai lebih dari 220 orang staff-staff BDA telah hadir dan mendengar sendiri bagaimana pengurusan kewangan yang dibentangkan bermanfaat buat mereka. Saya kongsikan beberapa ilmu kewangan yang mahal iaitu: Cara melupuskan hutang-hutang dengan pantas. Cara […]

Back To Top