Author: Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta

Berusia 34 tahun, telah berkecimpung dalam bisnes emas Public Gold selama 9 tahun. Merupakan Master Dealer termuda yang mencatatkan kelayakan jualan Sales Incentive Trip selama 7 kali. Aktif berkongsi ilmu emas di media social facebook dan instagram.

[Preorder] Malaysia Prime Minister Tun Mahathir Exclusive 0.5gm Gold Bar (AU999.9)

Tun Mahathir goldbar (0.5 gram | Purity 999.9) Malaysia’s 4th and 7th Prime Minister Tun Mahathir Exclusive 0.5gm gold bar open for pre-order now! This limited edition commemorative gold bar is minted exclusively for POS Malaysia, the national postal and courier services. What is the best gift you’ve ever given to your love ones, friends […]

Kalau kita meninggal dunia, siapa yang akan setelkan baki pinjaman kereta?

Pernah tak anda terfikir sekiranya kita meninggal dunia, apa jadi dengan ‘loan kereta’. Kalau belum habis bayar, siapa pulak nak tolong sambung bayar? Ke pasangan kita terpaksa jualkan. Ramai salah faham, insuran tahunan kita bayar tu bukannya untuk langsaikan baki hutang ye. “Alamak, kalau jual pun perlu ‘top up’ duit ke untuk langsaikan hutang? Cepat […]

BMW Promo: Dealership, EPP10 untuk 1 Dinar dan 10 gram emas!

Promosi Sempena Seminar Hujung Minggu Normal Dealer: Belian 8 Dinar + Wealthcard (RM200) Apa Kelebihan Wealthcard: Baca sini Lebih kurang RM8,100 untuk belian tunai. Jika EPP10, bayaran adalah RM810 sebulan. Habis bayar dapat emas fizikal. Priority Dealer: Belian 12 Dinar + Wealthcard (RM200) Apa Kelebihan Wealthcard: Baca sini Lebih kurang RM12,100 untuk belian tunai. Jika […]

Hibah: Lelaki, ketahui amanah anda. Wanita, sila maklum hak anda.

Kalau isteri nak dapat 100% harta suami, pastikan mereka dah buat hibah ke atas semua harta. Caj hibah biasanya 1% dari nilai keseluruhan harta tak termasuk lawyer fee dan lain-lain. Benda ni penting, tapi kita tak ambik peduli. Sabda Rasulullah SAW: “Hendaklah kamu mempelajari ilmu faraid kerana ia adalah sebahagian dari ilmu dan juga mula-mula […]

Ada tiga posisi pembeli emas. Anda yang mana satu?

Setiap orang ada matlamat berbeza. Tak semua pembeli emas tu disebut sebagai pelabur emas. Ada 3 posisi dalam pemilik emas fizikal: 1. Penyimpan emas 2. Pelabur emas 3. Peniaga Emas #1 Penyimpan Emas “Aku nak beli emas untuk dijadikan sebagai dana kecemasan 3 bulan gaji!” Sebagai seorang penyimpan emas, mereka adalah golongan yang sangat faham akan kepentingan […]

Senarai penerima buku Travelog Emas secara PERCUMA bagi bulan Februari 2020.

Seperti dijanjikan, untuk customer saya yang didaftarkan pada bulan Februari 2020 akan menerima percuma sebuah buku Travelog Emas. Buku ini dengan content yang santai, insha Allah membuatkan hati orang yang membacanya jadi gembira. Kenapa gembira? Sebab dapat selesaikan banyak masalah misalnya bayar hutang dengan pantas, teknik menyimpan konsisten, cara beli emas dengan betul dan patuh […]

Berapa simpanan wang perlu ada masa aku pencen nanti?

KIRA-KIRA PENCEN Tadi buat kira-kira belanja masa bersara nanti. Saya perlu sekurangnya RM2,500 sebagai belanja bulanan. Ia termasuk: 1. Makan minum suami isteri RM30 sehari cover breakfast, lunch dan dinner untuk dua orang. Total RM900 sebulan. 2. Bil elektrik dan telefon Mak hajah mesti nak guna aircond, kesian berpanas. Duit telefon tu nanti untuk borak-borak […]

Siapa uji ketulenan emas Public Gold?

Produk emas dan perak keluaran Public Gold Marketing Sdn Bhd  mempunyai sijil perakuan sah yang diiktiraf oleh Penguji Ketulenan atau lebih dikenali dalam dunia emas sebagai Assayer. Assayer ini berperanan untuk menguji ketulenan setiap produk emas dan  perak yang dihasilkan oleh kilang Public Gold bagi menepati piawai yang telah ditetapkan. Setiap produk akan melalui  saringan […]

Back To Top