Author: Hafizul Hakim

Emas Public Gold di iktiraf Assayer!

Produk emas dan perak keluaran Public Fine Gold International Sdn Bhd  mempunyai sijil perakuan sah yang diiktiraf oleh Penguji Ketulenan  (Assayer). Assayer ini berperanan untuk menguji setiap poduk emas dan  perak yang dihasilkan oleh syarikat Public Fine Gold International Sdn  Bhd menepati piawai yang telah ditetapkan. Setiap produk akan melalui  saringan yang ketat dan diuji […]

ASB Loan, Untung atau Rugi?

Perlu diingatkan, analisis di atas akan memberi hasil yang berbeza, jika input yang diguna-pakai berubah. Jika terdapat sebarang kesilapan, sila email saya semula untuk pembetulan. Sebelum kita huraikan Loan ASB ini. 1 benda anda kena hati hati..Loan ASB adalah komitment anda dan akan ganggu anda punya CCRIS dan CTOS anda. Saya juga ingin berkongsi maklumat […]

#5 Sebab Mesti Beli Hartanah pada usia Muda

Ketika mula-mula saya masuk ke alam pekerjaan, bapak saya berpesan: “Fizul, sebelum kahwin make sure dah beli rumah terlebih dahulu dalam usia muda.. Kereta idaman boleh beli kemudian” Pada ketika itu saya baru berusia 25 tahun dan belum lagi terfikir untuk membeli rumah apatah lagi untuk berkeluarga. Sekarang selepas 6 tahun baru saya faham mengapa ayah […]

Tetapkan Matlamat! Mengapa anda membeli emas?

بسم الله الرحمن الرحيم Bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm   Salam sejahtera pembaca-pembaca setia sekalian, Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan selamat tahun baru kepada anda semua. Semoga tahun 2014 ini akan menjadikan kita insan yang berguna, berilmu pengetahuan dan paling penting adalah menjadi seorang yang lebih baik dari tahun sebelumnya. Tetapkan matlamat! Jangan beli emas tanpa matlamat! […]

Gaji RM2,500 cukup jika di urus dengan BIJAK!

KUALA LUMPUR: Gaji permulaan RM2,500, yang diterima oleh siswazah yang baru memasuk Di alam pekerjaan, adalah mencukupi jika mengamalkan pengurusan wang yang bijak selain tabiat mengukur baju di badan sendiri. Pakar ekonomi dan pengurusan kewangan berkata purata gaji permulaan itu adalah munasabah memandangkan mereka tidak mempunyai kemahiran dan pihak majikan ‘mengambil risiko’ dengan menggaji mereka. […]

Ilmu asas pelaburan Emas

Hafizul, macam mana nak mula beli emas dengan Public Gold? Jawapannya mudah sahaja, pilih samada anda nak beli jongkong, dinar ataupun rantai keluaran Public Gold. Kemudian tengok harga jualan (PG Sell) dekat Public Gold Live Price ni dan terus hubungi saya untuk saya bantu proses order anda. Beli emas Public Gold ni dapat emas ye Hafizul? Ya, Public Gold mengamalkan konsep […]

DRD: Year End Promotion

Dear Sir/Madam, Greetings, To announce that our December Promotion!!! “Year End Dealer Recruitment Drive (DRD)”. Kindly refer to the attachment below for your references and helps to spread out this message to all of your friends. **Dengan pembelian 200gm emas, anda akan dapat 200gm+1gm emas untuk menjadi Usahawan!* **To start your business, pay only 200gm gold, […]

Pengalaman menyaksikan perlawanan bolasepak di South Africa!

Pada hari kedua kami di Cape Town, ketika menikmati hidangan breakfast saya terperasan semua staff hotel menggunakan jersi bolasepak negara mereka. Dan pada tengah hari, suasana riuh di luar hotel menyambut kedatangan seseorang. Rupa-rupanya hotel ini merupakan tempat penginapan rasmi pasukan bolasepak South Africa! Bagai bulan jatuh ke riba saya pun bertanya dengan salah seorang penyambut […]

Back To Top