Category: Easy Payment Purchase (EPP)

Beli 1 Dinar emas – bayar secara ansuran 4 kali bayar.

Ada 3 cara pembelian emas Public Gold, antaranya adalah: Tunai. Kita place order, bayar dan collect emas di cawangan Public Gold. Easy Payment Purchase – Kita bayar secara ansuran, selesai bayar baru collect emas di cawangan Public Gold. Gold Accumulation Program – Akaun emas Public Gold yang didokong 100% emas fizikal. Artikel ni saya tunjuk […]

Berita Baik! Boleh bayar belian 50 gram emas selama 10 bulan!

Berikut adalah contoh jadual pembayaran selama 10 bulan. Soalan popular berkenaan dengan ansuran bulanan (Easy Payment) Public Gold: Adakah ianya patuh shariah?  Ya ianya telah disahkan patuh shariah oleh panel Amanie Advisor. Akad sempurna apabila serahan emas di cawangan Public Gold kepada customer. Selagi mana emas belum di ambil / habis bayar wang yang dibayar […]

Beza belian emas Public Gold menggunakan kaedah akaun GAP dan secara ansuran (EPP)

Beza belian emas Public Gold menggunakan kaedah akaun GAP dan secara ansuran (EPP) Salam sejahtera, Ramai bertanya kepada saya tentang perbezaan belian emas Public Gold secara ansuran dan menggunakan akaun GAP. Apa bezanya? Apa beza akaun GAP (Gold Accumulation Program) dengan Easy Payment Purchase (EPP)? i. Akaun emas Gold Accumulation Program (GAP) Anda boleh simpan […]

Promo November: Beli Emas 1 Kilo, percuma 5 gram

Beli 1 kilogram emas anda akan dapat percuma 5 gram goldbar bernilai RM1,050! Harga semasa adalah sekitar RM186,000 dan premium cuma RM250. Dapat free 5 gram je ke? Ada lagi.. Dengan pembelian emas 1 kilogram ni, melayakkan anda secara automatik bergelar: Priority Dealer – Kelebihannya, setiap pembelian peribadi atau introducer incentive anda akan dapat 1.5% […]

Belian emas berjumlah RM100,000 dengan ansuran bayaran 10 bulan

Salam sejahtera, Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Allah SWT janji, kalau sentiasa bersyukur atas nikmat diberikan, Allah SWT akan tambah lagi pemberian rezekiNya. Salah satu cara belian emas Public Gold adalah bayaran ansuran dikenali sebagai Easy Payment Purchase (EPP). Salah seorang customer saya telah menukarkan sebahagian dari simpanan tunai dalam bentuk emas seberat 250 gram emas sebanyak 2 keping secara […]

Beza antara Akaun Emas dengan Ansuran Public Gold

Apa itu Easy Payment Purchase (EPP) EPP memberi kemudahan kepada para pelanggan Public Gold yang ingin membuat pelaburan emas agar mereka dapat membeli emas dan membuat pembayaran secara ansuran. Tempoh ansuran adalah 4 Bulan. Ini sekaligus dapat memberi keselesaan kepada para pembeli, dimana EPP dapat mengurangkan beban pembeli yang ingin memiliki emas tetapi tidak mampu […]

Cara Mulakan Pelaburan Emas Modal Kecil

Tak perlu modal besar untuk mulakan pelaburan emas. Kalau ada bajet sekitar RM200 sebulan pun dah boleh mula menyimpan emas. Bagi saya, yang penting mulakan dulu dengan modal kecil. Bila dah mula, baru cepat faham ilmu pelaburan emas. Bila dah mula, baru faham bila harga emas tinggi ataupun rendah. Selagi tak mula, kekadang nak explain […]

Menabung dengan Dinar Emas

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ- Tentu anda semua masih ingat lagi bagaimana ibubapa kita mendidik kita untuk menabung. Ketika masih kecil, saya menabung duit syilling dalam tabung gelas. Mungkin ada yang menggunakan tabung yang diperbuat dari buluh dan sebagainya pokok pangkalnya adalah MENYIMPAN. Sekarang ini cara menabung seperti itu sudah kurang digunakan, mungkin sudah tidak digunakan […]

Emas Public Gold juga boleh dibeli secara ansuran. Nak tahu bagaimana?

Apa itu Easy Payment Purchase (EPP) EPP memberi kemudahan kepada para pelanggan Public Gold yang ingin membuat pelaburan emas agar mereka dapat membeli emas dan membuat pembayaran secara ansuran, dalam tempoh 4 bulan… YA!! 4 bulan!!!! Para pelanggan boleh membeli emas sekarang, lock harga sekarang dan selesaikan pembayaran dalam masa 4 bulan… Ini sekaligus dapat […]

Back To Top