Category: Kisah Motivasi

Babak paling best dalam Ejen Ali the Movie

Terbaharu, sedutan babak lagu tersebut telah dikongsikan di laman YouTube Ejen Ali dan anda pasti akan berasa teruja untuk menontonnya. Setelah menontonnya, anda akan berasa seperti ingin menonton filem Ejen Ali lagi di pawagam. Rata-rata netizen cukup gembira apabila babak lagu tersebut dikongsikan. Malah, ada yang mengatakan bahawa babak ini berjaya membuat mereka gelak dalam […]

7 nafkah suami mesti sediakan untuk isteri

Masa kini ramai isteri bekerja dengan niat ringankan beban suami. Pun begitu keperluan memberi nafkah tetap menjadi tanggungjawab suami. Masa nikah memang digalakkan dipermudahkan. Tapi itu bukan maksudnya soal nafkah pun kita nak pandang enteng jugak. Kita tak boleh kata, “Owh isteri aku ada kerja. So, tak perlu lah aku bagi duit bulan-bulan. You, you […]

15 Konsep Didikan Dr Syeikh Muszaphar Kepada Anak-anak

Walaupun dia seorang doktor, selebriti, instafamous dan duta pelbagai produk, dia sentiasa punya masa untuk pantau anak. Setiap apa yang bakal masuk ke otak anaknya, perlu melalui tapisan dan piawaian beliau. Walaupun beliau nampak strict, tapi dipastikan supaya setiap dari tangki emosi anak-anaknya penuh setiap hari Kalau beliau yang sebegitu sibuk tidak meletak sebarang alasan […]

Pantang larang orang bisnes dalam Facebook

Ada beberapa pesanan yang aku peroleh sepanjang berguru dengan Tuan Khairul Hakimin Muhammad berkenaan facebook. 1. Jangan sesekali tularkan aib orang. Kita nampak mulia, alim dan baik kerana Allah sorok aib kita pada orang lain. Boleh menegur tetapi bukan cara menghina. Fokus kepada kesalahan yang dilakukan untuk diperbaiki, bukannya menyerang orang tersebut. Perkara yang sama mungkin berlaku […]

“Daddy, kita miskin ke kalau naik motosikal?” tanya Altamis

“Dad, kita ni miskin ke?” tanya Altamis sebelum turun ke taska. “Kenapa tanya soalan tu?” saya tersenyum, sambil masukkan selipar di kakinya. “Kawan-kawan bagitau kalau naik motosikal, adik ni miskin.” jawabnya sambil menunjuk skuter kesayangan aku yang sudah berusia 9 tahun. “Altamis tahu miskin tu apa?” saya cuba uji apa yang dia tahu tentang kemiskinan. […]

Public Gold Award Recognition Night 2018 at Royal Chulan Hotel

Annual Recognition Night 2018 adalah majlis menyampaikan anugerah kepada Dealer Public Gold atas pencapaian cemerlang bagi tahun kewangan berakhir pada 31 Mac 2018. Dealer Public Gold seluruh Malaysia, Singapura, Brunei dan Indonesia hadir untuk meraikan kejayaan mereka dan rakan-rakan mereka. Ia diadakan setahun sekali, kali ini pada 11 Ogos 2018 di Royale Chulan Hotel, Kuala […]

9 CARA BERHENTI MEROKOK

Saya doakan agar anda atau insan disayangi dapat berhenti merokok, amin. Lengahkan Masa Jika ada rasa mahu merokok, lengahkan masa sehingga 10 minit. Minum kopi atau buat perkara yang dapat alihkan perhatian. Tolak Konsep Jangan terpedaya dengan konsep cukuplah sebatang. Tak payah hisap langsung kalau sudah ada keazaman berhenti merokok. Elakkan Punca Merokok Jika ramai […]

Badrul Munir: Kematian yang dicemburui di Masjid Nabawi, Madinah dan dikuburkan di Jannatul Baqi

Kematian yang dicemburui. Badrul Munir (Bad) telah kembali ke rahmatullah sebentar tadi. Beliau rebah betul-betul di depan maqam Baginda Rasulullah saw di Masjid Nabawi. Allahyarham berasal Kuala Kangsar dan menetap di Dengkil. Seorang yang banyak berkhidmat pada alim ulama, para masyaikh, madrasah Al-Quran dan buat kerja usaha atas iman. Semua orang yang beliau santuni dicintai […]

10 Cara Efektif Buat Duit Dengan Website

Apa perasaan anda bila anda buka satu website, anda perolehi semua maklumat yang anda mahukan? Sudah pasti anda akan bookmark website tersebut untuk buat rujukan pada masa akan datang. Betul ke betul? Anda pun boleh buat website yang begitu. Buat satu website dengan pengisian maklumat yang sangat berguna untuk pembaca anda. Jadi, mereka dah tak […]

Back To Top