Category: Tips Simpanan Emas

100 buah buku percuma untuk bulan March 2020! Beli emas, dapat ilmu percuma sebagai panduan.

Salam sejahtera, Haa seronok ye dah mula simpan emas. Dalam masa 3 bulan harga emas dah naik hampir 9% dari 1 Januari 2020. Tahniah sebab dah mula selangkah. Seterusnya anda perlu fokus kepada jumlah gram yang perlu dikumpul untuk mencapai matlamat anda. Usah hirau sangat pasal harga. Saya dah hampir 10 tahun dalam bidang emas […]

Kerjanya jual sayur midin. Tapi setiap hari simpan 1 gram emas dalam Akaun GAP Public Gold. Power giler!

Pada awal perkenalan dengan Mr S, kami bertemu di salah satu seminar emas bulanan saya di Cawangan Public Gold Kuching. Seorang yang pada hemat saya berusia 50-an. Penampilan berkulit gelap, agak selekeh gaya pemakaian – tapi tak lekang dari senyuman. Selepas habis seminar Mr S berbisik pada saya, dia nak jadi dealer pada harga promosi […]

Ada tiga posisi pembeli emas. Anda yang mana satu?

Setiap orang ada matlamat berbeza. Tak semua pembeli emas tu disebut sebagai pelabur emas. Ada 3 posisi dalam pemilik emas fizikal: 1. Penyimpan emas 2. Pelabur emas 3. Peniaga Emas #1 Penyimpan Emas “Aku nak beli emas untuk dijadikan sebagai dana kecemasan 3 bulan gaji!” Sebagai seorang penyimpan emas, mereka adalah golongan yang sangat faham akan kepentingan […]

Siapa uji ketulenan emas Public Gold?

Produk emas dan perak keluaran Public Gold Marketing Sdn Bhd  mempunyai sijil perakuan sah yang diiktiraf oleh Penguji Ketulenan atau lebih dikenali dalam dunia emas sebagai Assayer. Assayer ini berperanan untuk menguji ketulenan setiap produk emas dan  perak yang dihasilkan oleh kilang Public Gold bagi menepati piawai yang telah ditetapkan. Setiap produk akan melalui  saringan […]

Tips Simpan Emas : Teknik Pemurataan HH

Sebagai pelabur dan penyimpan emas “teknik kos pemurataan” sesuai digunakan untuk mendapatkan keuntungan melalui pelaburan jangkamasa yang panjang. Umumnya dalam jangkamasa yang panjang, harga emas akan naik tinggi. Dalam jangkamasa yang pendek pula, harga emas ada turun dan naik. Bagaimana teknik kos pemurataan boleh membantu?   Katakan Neelofa buat belian emas 1gram setiap bulan dalam […]

EPP10: Beli 10 gram emas, 10 kali bayar dalam masa 10 bulan!

Ada berita baik. Public Gold melanjutkan promosi Syariah EPP 10x untuk jongkong emas BungaMas sehingga hari Jumaat bersamaan 31/1/2020. Maksudnya anda boleh membeli gold bar BungaMas dengan bayaran selama 10 bulan. Bayaran EPP premium dikecualikan. Anda jimat. Sebulan lebih kurang RM216. Juga, setiap belian 10 gram, anda layak mendapat 10 entry cabutan bertuah menang Iphone […]

Back To Top