Category: Tips Pelaburan Emas

Takut Nak Simpan Emas dalam tangan? Apa pilihan yang terbaik untuk saya?

Nak beli emas, tapi takut nak simpan? Yelah, korang mesti terfikir nanti kalau dah beli banyak-banyak, nak simpan kat rumah hati tak tenang. Kalau pergi bercuti atau keluar bekerja, ada orang pecah masuk rumah, habis semuanya.  Inilah dilemma yang biasa dihadapi oleh pengumpul emas. Tetapi, tak payah risau sebab Public Gold ada jalan penyelesaian kepada […]

Edisi 1 gram Hari Raya 2019 keluaran Public Gold

Ada dua cara belian 1 gram goldbar Hari Raya edisi terhad ini : Beli tunai di Branch Public Gold harganya RM250 2. Belian melalui akaun GAP Andai anda kali pertama nak beli emas dan bercadang pegang sendiri 1 gram dalam tangan, ikut cara ini. Mulakan simpan 2 gram dalam akaun GAP. (1 gram nanti dibiar […]

Fahami 8 Perkara ini – anda takkan rugi beli emas!

Fahami 8 Perkara ini – anda takkan rugi beli emas! Sebelum mulakan simpan emas, pastikan anda ada checklist ini. Saya gariskan seperti dibawah: Apa tujuan simpan emas? – Untuk simpanan kecemasan, tabung pergi haji, tabung deposit rumah Berapa gram untuk capai tujuan? – 100 gram, 40 gram, 50 gram emas? Berapa lama nak capai sasaran? […]

Tukar duit Hari Raya kepada simpanan emas

Saya teringat masa kecik-kecik dulu suka sangat ikut mak ayah pergi ziarah rumah keluarga dan rakan-rakan atas satu sebab. Dapat duit raya banyak! Jumlah paling banyak seingat saya, pernah mencapai RM500. Apabila masuk je kereta, sampul duit raya diberikan pada mak katanya untuk disimpan buat belajar di Universiti nanti. Bagi kat mak, simpan dalam tabung ASB. […]

Back To Top